SNN LogoLogo Europese UnieOntvangt subsidie voor de volgende activiteit(en):

E-Solarlight is specialist in LED binnen- en buitenverlichting. Uit diverse (internationaal) onderzoeken blijkt dat verlichting invloed heeft op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens.

Veel mensen werken of wonen in ruimtes waar alleen of veel kunstlicht is. Vooral in klinieken en penitentiaire inrichtingen veroorzaakt dit veel onrust. E-Solarlight beoogt in dit project hiervoor een oplossing te ontwikkelen in de vorm van een verlichtingssysteem dat het kleurenspectrum en intensiteit van zonlicht gedurende de dag nabootst. 

 

Het beoogd resultaat is een prototype armatuur waarmee het werkingsprincipe kan worden aangetoond. Het prototype bestaat uit een lichtbron die het lichtspectrum van de zon kan nabootsen, een driver die de lichtbron aanstuurt op basis van tijd en vermogen, accutechniek en communicatie tussen twee lichtbronnen voor synchronisatie en ontwikkeling van driver en firmware. Zie hier onder 'Product informatie Biomettrischlichtsysteem' 

 

Algemeen:
Zonlicht heeft invloed op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens, maar veel mensen werken en verblijven in ruimtes waar alleen of veel kunstlicht is. Dit beïnvloed de biologische klok van de mens op een negatieve manier.
Door het ontwikkelen van een kunstlicht verlichting systeem dat het kleurenspectrum en intensiteit van zonlicht gedurende de dag nabootst worden deze nadelen vele maler minder en voelen mensen zich prettiger, fitter en meer ontspannen.

 

Systeem beschrijvingSysteem beschrijving:
Het systeem is speciaal ontwikkeld voor binnen ruimtes waarin verminderd daglicht toetreed en mensen langere tijd verblijven. Om het systeem breed te kunnen inzetten zijn er verschillende types, waardoor het perfect op de bestaande elektrische installaties past. Het systeem is uitgerust met een eigen netwerk waardoor het mogelijk is om de lamp te bedienen en in te stellen maar ook meldingen terug te sturen. 

 

 

 

 

Lamp op maat afbeeldingLamp op maat:
Omdat het systeem vaak wordt gebruikt bij instellingen hebben wij te maken met vaste inbouw armaturen en speciaal voorgeschreven armaturen. Om onnodige kosten en problemen te voorkomen kan onze lamp worden samengesteld en passend gemaakt worden voor een bestaande armatuur. Het is natuurlijk ook mogelijk een nieuwe armatuur te kiezen. 

 

Systeem eigenschappen:
Het systeem wordt afhankelijk van de bestaande elektrische installatie en wensenpakket opgebouwd. De lampen communiceren via hun eigen niet bedrade netwerk (geen WIFI) met de Basisunit die is aangesloten op een PC waarop speciale besturingssoftware draait. Dit kan via USB of via de vaste netwerk aansluiting. Hiermee kan elke lamp afzonderlijk worden bestuurd, geprogrammeerd en ontvangen worden. Daardoor is het mogelijk om bijvoorbeeld bij calamiteiten de verlichting op afstand in te schakelen, maar ook afwijkende dagritme te programmeren.

  

Systeem opbouw:

Systeemopbouw afbeeldingAfbeelding PC schermAfbeelding van het PC-scherm waarop het systeem kan worden geprogrammeerd, bedient en uitgelezen. Het programma is beveiligd door gebruiker codes en archiveert alle handelingen. Ook is er gedifferentieerd in gebruikers codes. 

  

Maatwerk:
CO2 LogoE-Solarlight maakt graag voor u een plan op basis van wensen en mogelijkheden en onze monteurs staan paraat om dit plan voor u uit te voeren.
Ons systeem is op de toekomst voorbereid door een intern Bus waarop toekomstige devices kunnen worden aangesloten waardoor de lamp extra functies krijgt die meerwaarde voor de opdrachtgever hebben.

Maak ook uw leefomgeving schoner en prettiger zowel binnen als buiten en kies Biometrische verlichting en bespaar energie en voorkom CO2 uitstoot. Ons team van adviseurs staat voor u klaar.

De ontwikkeling van dit systeem is mede mogelijk gemaakt met behulp van SNN Noord-Nederland.